Kapitein bij Rederij Stiphout, meer dan varen met een passagiersschip

Hallo, ik stel mij even voor. Ik ben Rob Nelissen en al heel wat jaren werkzaam bij Rederij Stiphout in Maastricht. En u raadt het natuurlijk al, mijn voornaamste taak is het varen met een passagiersschip tijdens een van de lijndiensten, diners of feestavonden.

Maar als Kapitein vervul ik ook nog een andere taak. Een aantal dagen per jaar ben ik niet aan boord maar op een andere locatie, zoals een beurs voor touringcarbedrijven of een consumenten beurs. Afgelopen vrijdag was ik aanwezig in de Businesslounge van MVV Maastricht. Onze chef-kok verzorgde daar voorafgaand aan de wedstrijd MVV-Jong AZ een 3 gangen diner. Net zoals het inschepen bij mij aan boord heb ik, samen met mijn collega, alle gasten voor het diner in mijn kapiteinsuniform ontvangen.

Nadat alle gasten aan tafel hadden plaatsgenomen nam ik natuurlijk even het woord om de gasten nogmaals van harte welkom te heten “aan boord”. Voor mijn collega’s en mij was dit weer een bijzondere ervaring. We waren even weg uit onze vertrouwde omgeving maar lieten ons wel weer van onze beste kant zien. De reacties van onze gasten waren dan ook weer erg positief.

Hopelijk mag ik u ook eens van harte welkom heten aan boord, maar wie weet…misschien zie ik u wel op een andere plek.

Kapitein Rob Nelissen

terug naar overzicht