4-Sluizentocht

Duur van tocht: 11.15 - 15.30 uur
Inschepen vanaf: 10.30 uur
Volwassenen € 24,25 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 15,50

Een circa 4 uur durende tocht, die u voert over de Maas, Zuid-Willemsvaart en het grote Albertkanaal. U passeert tijdens deze tocht 4 sluizen, waaronder de sluis van Bosscherveld, die de Maas verbindt met de Zuid-Willemsvaart. Via de Zuid-Willemsvaart komt de boot op Belgisch (grond) gebied en passeert de sluizen van Neerharen en Lanaken; beide met een verval van 9 meter. Door de grote sluis van Ternaaien te passeren, met een verval van maar liefst 15 meter, komt de boot weer terug op de Maas. Rond 15:30 uur bent u weer terug in hartje Maastricht.

 • audioExplicatie door de kapitein

  De kapitein geeft een explicatie in het Nederlands. Er is ook een explicatie op papier beschikbaar in het Engels en Duits

 • boatComfortabele zitplaatsen aan boord

  Onze schepen zijn comfortabel ingericht en u bent dan ook altijd verzekerd van een goede zitplaats

 • crossInclusief passage van 4 sluizen

  De boot passeert tijdens deze tocht maar liefst 4 sluizen waaronder ook de bekende sluis van Ternaaien met een verval van 15 meter.

 • boatErvaar hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door de Sint Pietersberg

  Tijdens deze tocht ziet u met bewondering hoe de kanaalgravers zich een weg gebaand hebben door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water.

Extra's bij je boottocht?

U kunt de extra's toevoegen in de volgende stap van het bestelproces.

Aanvraag rolstoel ticket

Zit u of iemand in uw gezelschap in een rolstoel? Wij weten pas 2 weken van tevoren welk schip de reis naar Luik zal maken. Vraag daarom uw tickets aan via onze reserveringsafdeling.

LuncharrangementVolwassenen € 19,00 Kinderen € 11,00

Ontvangst met koffie (frisdrank voor de kids) en Limburgse vlaai en tijdens de tocht een uitgebreide lunch (ook als vegetarische variant) bestaande uit:

* Soep van de dag * kroket met brood * rustiek stokbroodje gezond

Voor de kids * Broodje frikandel of kroket* Frisdrank * zakje chips of raket ijsje

BorrelplankVoor 2 personen € 19,50 per plank

Uitgebreide borrelplank voor 2 personen met diverse hapjes

Kapiteinslunch (vanaf 20 personen)€ 15,50

Voor gezelschappen vanaf 20 personen is het mogelijk om de boottocht te combineren met een Kapiteinslunch een uitgebreide lunch, met een assortiment broodjes en broodsoorten, jong belegen kaas, brie, ontbijtkoek, diverse vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie en thee wordt naar wens geschonken. Reserveren is uitsluitend mogelijk via onze reserveringsafdeling.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om met een rolstoel op de boot te kunnen?

2 van onze 5 passagiersschepen zijn volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, er is dus ook een invalide toilet aanwezig. Vanwege ons uitgebreide vaarprogramma is het niet altijd mogelijk om een aangepast schip in te zetten. Indien u een boottocht wilt boeken en u of iemand in uw gezelschap zit in een rolstoel dan kan dat uitsluitend via onze reserveringsafdeling

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Nadat u de betaling voldaan heeft ontvangt u de tickets in uw mailbox. Indien u geen tickets ontvangt adviseren wij u eerst uw spambox te raadplegen. Indien u daar ook geen tickets aantreft dient u contact met ons op te nemen met onze reserveringsafdeling

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel tot 48 uur vooraf kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Hoe kom ik bij de Rederij?

De aanlegsteigers en het ticketoffice zijn gelegen aan de Maaspromenade 58, midden in het centrum van Maastricht, tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminabrug. De City-Tour door Maastricht, die verzorgd wordt door onze Amerikaanse schoolbus, vertrekt ook vanaf deze locatie. De Maaspromenade is een wandelgebied en is grote delen van de dag niet toegankelijk voor auto’s (11.00-18.00 uur). Wij adviseren uw auto te parkeren in één van de parkeergarages in de nabije omgeving van de Rederij. Kijk op Maastricht Bereikbaar voor het plannen van uw reis naar onze locatie aan de Maaspromenade 58.

Kan ik passagiers bij de boot afzetten?

De Maaspromenade is een voetgangersgebied en dus niet bereikbaar met de auto, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Mosae Forum aan de Maasboulevard 40. Touringcars hebben wel de hele dag de mogelijkheid om gasten af te zetten en weer op te halen. Zij kunnen gebruik maken van de route via Het Bat en Kesselskade. Voor het parkeren van Touringcars verwijzen wij naar de website van Maastricht Bereikbaar

Mag de hond mee?

Tijdens de 4-Sluizentocht mag u de hond, mits aangelijnd, meenemen.

Zit ik binnen of buiten?

Onze schepen hebben allemaal zitplaatsen binnen maar ook een buitendek. Wij reserveren voor onze passagiers geen specifieke plek binnen of buiten. Als u bij goed weer dus graag buiten wilt zitten dient u dus vroeg in te schepen.

Is er buiten de getoonde extra’s ook nog andere catering aan boord?

Tijdens de 4-Sluizentocht is er ook nog een lunchkaart aan boord. U kunt de kaart hier al bekijken.

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Heeft u een korting bon/voucher/vaarbon?

Hiervoor neemt u contact op met onze reserveringsafdeling.

Sluiten