City-Tour A

Duur van tocht: 45 minuten
Instappen vanaf: 15 minuten voor vertrek
Volwassenen € 9,00 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 6,50

Tot en met 25 mei wordt onze Amerikaanse schoolbus vervangen door onze Zonnetrein, de route van Tour A wordt hiermee dan ook aangepast naar de route van Tour E

 

Let op! De City-Tour A zoals hier beschreven is te boeken tot en met 21 juli 2024. Vanaf 22 juli wijzigt de route van City-Tour A naar de route van City-Tour E en wordt de route gereden door onze zonnetrein.

Een circa 45 minuten durende rondrit waarbij u op een comfortabele wijze en originele manier kunt kennismaken met zowel het historische als moderne Maastricht. Een route langs onder andere de oude stadsomwalling, prachtige kerken, het gezellige stadsdeel Wyck met gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw, de nieuwe architectuurwijk Céramique met onder andere het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (waar het verdrag van Maastricht is ondertekend) en de Sint Pietersberg. Een ideale mogelijkheid om Maastricht te bekijken.

  • audioExplicatie in Nederlands, Engels en Duits

    Tijdens de stadsrondrit is er een explicatie in het Nederlands, Engels en Duits.

  • crossUnieke rondrit door de oude en nieuwe stad

    Onze rondrit brengt u zowel in de oude alsook de nieuwe binnenstad

  • crossHet ideale begin van uw verkenning van de stad

    Beter kunt u een bezoek aan onze stad niet beginnen, wij laten u alvast kennis maken met de stad

Veelgestelde vragen

Kan ik in de rolstoel mee met de City-Tour?

Nee, helaas is het niet mogelijk om deze tour te maken als u of iemand in uw gezelschap niet zelf een aantal treden kan lopen. Indien dat wel kan wordt de rolstoel voor u in ons Ticket-Office gestald.

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Nadat u de betaling voldaan heeft ontvangt u de tickets in uw mailbox. Indien u geen tickets ontvangt adviseren wij u eerst uw spambox te raadplegen. Indien u daar ook geen tickets aantreft dient u contact met ons op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Hoe kom ik bij de vertrekplaats?

De aanlegsteigers en het ticketoffice zijn gelegen aan de Maaspromenade 58, midden in het centrum van Maastricht, tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminabrug. De City-Tour door Maastricht, die verzorgd wordt door onze Amerikaanse schoolbus, vertrekt ook vanaf deze locatie. De Maaspromenade is een wandelgebied en is grote delen van de dag niet toegankelijk voor auto’s (11.00-18.00 uur). Wij adviseren uw auto te parkeren in één van de parkeergarages in de nabije omgeving van de Rederij. Kijk op Maastricht Bereikbaar voor het plannen van uw reis naar onze locatie aan de Maaspromenade 58.

Kan ik gasten bij de vertrekplaats afzetten?

De Maaspromenade is een voetgangersgebied en dus niet bereikbaar met de auto, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Mosae Forum aan de Maasboulevard 40. Touringcars hebben wel de hele dag de mogelijkheid om gasten af te zetten en weer op te halen. Zij kunnen gebruik maken van de route via Het Bat en Kesselskade. Voor het parkeren van Touringcars verwijzen wij naar de website van Maastricht Bereikbaar

Is er de mogelijkheid voor hop on hop off?

Nee, u kunt niet uit- of instappen bij verschillende bezienswaardigheden. Tijdens deze rondrit geven wij u een goed beeld van de stad tijdens een 45 minuten durende rondrit

Mag de hond mee?

Tijdens de City-Tour mag u de hond, mits aangelijnd, meenemen.

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Sluiten