Maastricht-Luik of Luik-Maastricht

Duur van tocht: 2,5 uur
Inschepen vanaf: 9.00 of 14.00 uur
Volwassenen € 20,00 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 12,00

Een gezellige dagtocht over de Maas en het Albertkanaal, naar de boeiende stad Luik of u kiest alleen voor de vaart van Luik naar Maastricht. U heeft dan bijvoorbeeld meer vrije tijd in Luik of u doet het andere gedeelte van de reis met de trein / touringcar / fiets.

 • audioExplicatie door de kapitein

  Tijdens deze boottocht geeft de Kapitein een explicatie in het Nederlands over de bezienswaardigheden. Daarnaast is er aan boord ook een explicatie op papier in het Engels en Duits beschikbaar.

 • boatComfortabele zitplaatsen aan boord

  Onze schepen zijn comfortabel ingericht en u bent dan ook altijd verzekerd van een goede zitplaats

 • crossInclusief passage van de sluis van Ternaaien

  De boot passeert tijdens deze tocht ook de bekende sluis van Ternaaien met een verval van 15 meter.

 • crossVrije tijd in Luik

  Na afloop of voorafgaand van de boottocht kunt u de stad Luik bezoeken. Maak een mooie wandeling door de stad of bezoek op zondag de bekende Luikse markt op het Batte.

Extra's bij je boottocht?

U kunt de extra's toevoegen in de volgende stap van het bestelproces.

Aanvraag rolstoelticket

Zit u of iemand in uw gezelschap in een rolstoel? Wij weten pas 2 weken van tevoren welk schip de reis naar Luik zal maken. Vraag daarom uw tickets aan via onze reserveringsafdeling.

Ontbijtplankje€ 16,00 p.p.

Glaasje jus d’orange, 1 kop koffie of thee, roerei, croissant, witbrood en desembrood, ham, kaas en jam. Yoghurt met granola.

LuncharrangementVolwassenen € 19,00 Kinderen € 11,00

Ontvangst met koffie (frisdrank voor de kids) en Limburgse vlaai en tijdens de tocht een uitgebreide lunch (ook als vegetarische variant) bestaande uit:

* Soep van de dag * kroket met brood * rustiek stokbroodje gezond

Voor de kids * Broodje frikandel of kroket * Frisdrank * zakje chips of raket ijsje

BorrelplankVoor 2 personen € 19,50 per plank

Uitgebreide borrelplank voor 2 personen met diverse hapjes

Kapiteinslunch (vanaf 20 personen)€ 15,50 per persoon

Voor gezelschappen vanaf 20 personen is het mogelijk om de boottocht te combineren met een Kapiteinslunch een uitgebreide lunch, met een assortiment broodjes en broodsoorten, jong belegen kaas, brie, ontbijtkoek, diverse vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie en thee wordt naar wens geschonken reserveringsafdeling.

Aanvraag fiets mee€ 5,- per fiets

In sommige gevallen is het mogelijk om de fiets mee aan boord te nemen, zodat u de heen- of terugweg met de fiets kunt doen. Naast het enkele reis ticket geldt er een toeslag van € 5,- per fiets. Op de volgende data kunt u zeker de fiets meenemen;

Donderdag 13 juni
Donderdag 20 juni
Zondag 23 juni
Donderdag 27 juni
Zondag 30 juni

reserveren van de fiets is uitsluitend mogelijk via dit reserveringsformulier

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om met een rolstoel op de boot te kunnen?

2 van onze 5 passagiersschepen zijn volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, er is dus ook een invalide toilet aanwezig. Vanwege ons uitgebreide vaarprogramma is het niet altijd mogelijk om een aangepast schip in te zetten. Indien u een boottocht wilt boeken en u of iemand in uw gezelschap zit in een rolstoel dan kan dat uitsluitend via onze reserveringsafdeling.

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Nadat u de betaling voldaan heeft ontvangt u de tickets in uw mailbox. Indien u geen tickets ontvangt adviseren wij u eerst uw spambox te raadplegen. Indien u daar ook geen tickets aantreft dient u contact met ons op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel tot 48 uur vooraf kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Hoe kom ik bij de Rederij?

De aanlegsteigers en het ticketoffice zijn gelegen aan de Maaspromenade 58, midden in het centrum van Maastricht, tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminabrug. De City-Tour door Maastricht, die verzorgd wordt door onze Amerikaanse schoolbus, vertrekt ook vanaf deze locatie. De Maaspromenade is een wandelgebied en is grote delen van de dag niet toegankelijk voor auto’s (11.00-18.00 uur). Wij adviseren uw auto te parkeren in één van de parkeergarages in de nabije omgeving van de Rederij. Kijk op Maastricht Bereikbaar voor het plannen van uw reis naar onze locatie aan de Maaspromenade 58.

Kan ik passagiers bij de boot afzetten?

De Maaspromenade is een voetgangersgebied en dus niet bereikbaar met de auto, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Mosae Forum aan de Maasboulevard 40. Touringcars hebben wel de hele dag de mogelijkheid om gasten af te zetten en weer op te halen. Zij kunnen gebruik maken van de route via Het Bat en Kesselskade. Voor het parkeren van Touringcars verwijzen wij naar de website van Maastricht Bereikbaar

Waar meert de boot aan in Luik?

De boot meert aan nabij de voetgangersbrug aan de Quai de Gaulle in het centrum van Luik. Touringcars kunnen vlakbij stoppen aan de Quai Eduard van Beneden.

Mag de hond mee?

Tijdens de boottocht Maastricht-Luik / Luik-Maastricht mag u de hond, mits aangelijnd, meenemen.

Zit ik binnen of buiten?

Onze schepen hebben allemaal zitplaatsen binnen maar ook een buitendek. Wij reserveren voor onze passagiers geen specifieke plek binnen of buiten. Als u bij goed weer dus graag buiten wilt zitten dient u dus vroeg in te schepen.

Is er buiten de getoonde extra’s ook nog andere catering aan boord?

Tijdens de boottocht naar Luik is er ook nog een lunchkaart aan boord. U kunt de kaart hier al bekijken.

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Heeft u een korting bon/voucher/vaarbon?

Hiervoor neemt u contact op met onze reserveringsafdeling.

Sluiten