Oops, an error occurred! Code: 2022092422042562ca6236

Rondvaart Plus een rondleiding in grotten Zonneberg € 21,50 p.p.
Dit programma begint met een circa 20 minuten durende boottocht van Maastricht naar de Sint Pietersberg. De gasten gaan van boord en wandelen de berg omhoog naar “Buitengoed Slavante”. Hier is het vertrekpunt van de grottengids. Weg van de massa, geen licht, geen geluid, geen tijdsbesef en geen bereik met je telefoon…Grotten Zonneberg is een uitgestrekt stelsel met ongeveer 80 km aan gangen. Een ervaren gids neemt u mee ondergronds voor een circa 1 uur durende rondleiding. Boeiend voor jong en oud. Na de rondleiding loopt u terug naar de aanlegsteiger aan de voet van de Sint Pietersberg voor het 2e deel van uw boottocht, waarbij de boot telkens 20 minuten over het uur vertrekt.

 

Rondvaart Plus een rondleiding met proeverij bij Brouwerij Bosch € 22,25 p.p.
In het stadsdeel Wyck, aan de overzijde van de St. Servaasbrug, ligt Brouwerij Bosch. Hier werd tot 1970 bier gebrouwen. Het is de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Maastricht en is nu een Rijksmonument. Tijdens een interessante rondleiding laat de brouwerij-gids het mouthuis, de brouwinstallaties en het woonhuis van familie Bosch zien en krijgen de gasten een goed beeld hoe hier vroeger gewerkt en geleefd werd. Als afsluiting van dit programma worden in de gelagkamer 2 ambachtelijke bieren geschonken vergezeld van zoutjes en kaashapjes. Het programma bij de brouwerij duur circa 2 uur.

 

Rondvaart Plus een rondleiding met proeverij bij wijnhuis Thiessen € 40,20 p.p.
Wijnhuis Thiessen ligt vlakbij de Markt van Maastricht en hier wordt al sinds 1717 wijn verkocht en gebotteld. Als u de wijnkelders betreedt waant u zich in Frankrijk. U krijgt 6 mooie wijnen te proeven en bij iedere wijn wordt een bijpassend hapje geserveerd. Het programma bij het wijnhuis duurt circa 2 uur.

 

Rondvaart Plus bezoek aan de Bisschopsmolen (met koffie en Limburgse vlaai) € 24,25 p.p.
Vlak bij het Onze Lieve Vrouweplein ligt de monumentale Bisschopsmolen, die nu in gebruik is als bakkerij. Na ontvangst met koffie en ambachtelijke vlaai is er een boeiende rondleiding in de bakkerij en molen. Het programma bij de molen duurt ca. 1,5 uur.

 

Rondvaart Plus een bezoek aan de wijngaard Slavante (met wijnproeverij) € 24,75 p.p.
Dit programma begint met een circa 20 minuten durende boottocht van Maastricht naar de Sint Pietersberg. De gasten gaan van boord en wandelen de berg omhoog naar “Buitengoed Slavante”. Hier ligt de oudste wijngaard van Nederland en met circa 150 stokken is het ook een van de kleinste wijngaarden van ons land. De “wijnboer” geeft u een interessante uitleg over het werk dat in een wijngaard moet worden verricht alvorens de druiven geplukt kunnen worden en er wijn kan worden gemaakt. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van 3 wijnen uit de streek. Na afloop van het bezoek aan de wijngaard lopen de gasten weer terug naar de boot voor het vervolg van de rondvaart. Het totale programma  (rondvaart + wijngaard) duurt circa 3 uur.

 

Rondvaart Plus een bezoek aan het drukkunstmuseum € 14,75 p.p.
Op circa 500 meter loopafstand van de rederij, in het oude centrum van Maastricht, bevindt zich het drukkunstmuseum. Dit intieme en erg sfeervolle museum is gevestigd in een negentiende-eeuws woonhuis met een binnenplaats en een kapelgebouw. U waant zich in een drukkerij anno 1900 en krijgt een interessante uitleg over de drukkunst in die tijd en het verhaal over de kapel. Het programma bij het museum duurt ca. 1 uur. In het museum wordt gratis een kop koffie geschonken.

 

Wilt u een Rondvaart Plus arrangement reserveren, vul dan het reserveringsformulier in. U ontvangt van ons een bevestiging.
De reservering is onder voorbehoudt van beschikbaarheid. Indien de boeking niet mogelijk is nemen wij contact met u op.