Historische vaarroute door binnenhaven ‘t bassin

Duur van tocht: 2 uur
Inschepen vanaf: 15 minuten voor vertrek
Volwassenen € 19,00 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 12,00

Tijdens deze boottocht laten wij u oude tijden herleven door de historische vaarroute (een deel van de oude route van de historische binnenhaven van Maastricht via de Zuid Willemsvaart naar Vlaanderen) te varen. De route begint op de Maas en komt via sluis 20 de oude binnenhaven “t Bassin” binnen. Vanuit de oude binnenhaven, met zijn oude kadekelders en oude monumentale fabrieksgebouwen, vaart men verder langs de oude vestingwerken, onder een door Willem I aangelegde tunnel, door naar het handbediende sluisje 19. Via de Zuid Willemsvaart en de sluis van Bosscherveld belandt men weer terug op de Maas. Afhankelijk van de sluizen, kan het zijn dat deze route andersom gevaren wordt.

  • audioExplicatie in Nederlands, Engels en Duits

    Tijdens de Historische Vaarroute is er een explicatie in het Nederlands, Engels en Duits.

  • crossPassage van 3 sluizen en tunnel

    Tijdens deze tocht passeert de boot 3 sluizen, waarvan 1 nog met de hand bediend. Ook vaart de boot door een tunnel die ooit deel uitmaakte van de oude stadsomwalling.

  • crossPassage van de oude binnenhaven met zijn kade kelders

    ’t Bassin is een jachthaven vlak naast het historische hart van Maastricht. De werfkelders van ‘t Bassin bruisen met diverse restaurants, grand-cafés, winkeltjes en galeries. Vooral ’s zomers doet het geheel mediterraan aan met gevulde terrassen aan de rand van het water.

Extra's bij je boottocht?

U kunt de extra's toevoegen in de volgende stap van het bestelproces.

Koffie(2x) met vlaai€ 7,50

Geniet tijdens deze mooie boottocht van 2 kopjes koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai

Matrozenlunch*€ 12,95

Kop soep * stokbrood gezond * yoghurtje * 1 kop koffie of thee

*ook als vegetarische variant

Kapiteinslunch (vanaf 20 personen)€ 15,50 per persoon

Voor gezelschappen vanaf 20 personen is het mogelijk om de boottocht te combineren met een Kapiteinslunch een uitgebreide lunch, met een assortiment broodjes en broodsoorten, jong belegen kaas, brie, ontbijtkoek, diverse vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie en thee wordt naar wens geschonken. Reserveren is uitsluitend mogelijk via onze reserveringsafdeling.

Veelgestelde vragen

Kan ik met de rolstoel aan boord komen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om deze tocht te maken als u of iemand in uw gezelschap niet zelf een aantal treden kan lopen. De rolstoel word voor u op onze aanlegsteiger gestald.

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Nadat u de betaling voldaan heeft ontvangt u de tickets in uw mailbox. Indien u geen tickets ontvangt adviseren wij u eerst uw spambox te raadplegen. Indien u daar ook geen tickets aantreft dient u contact met ons op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel tot 48 uur vooraf kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Hoe kom ik bij de Rederij?

De aanlegsteigers en het ticketoffice zijn gelegen aan de Maaspromenade 58, midden in het centrum van Maastricht, tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminabrug. De City-Tour door Maastricht, die verzorgd wordt door onze Amerikaanse schoolbus, vertrekt ook vanaf deze locatie. De Maaspromenade is een wandelgebied en is grote delen van de dag niet toegankelijk voor auto’s (11.00-18.00 uur). Wij adviseren uw auto te parkeren in één van de parkeergarages in de nabije omgeving van de Rederij. Kijk op Maastricht Bereikbaar voor het plannen van uw reis naar onze locatie aan de Maaspromenade 58.

Kan ik passagiers bij de boot afzetten?

De Maaspromenade is een voetgangersgebied en dus niet bereikbaar met de auto, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Mosae Forum aan de Maasboulevard 40. Touringcars hebben wel de hele dag de mogelijkheid om gasten af te zetten en weer op te halen. Zij kunnen gebruik maken van de route via Het Bat en Kesselskade. Voor het parkeren van Touringcars verwijzen wij naar de website van Maastricht Bereikbaar

Mag de hond mee?

Tijdens de Historische Vaarroute mag u de hond, mits aangelijnd, meenemen.

Zit ik binnen of buiten?

Onze schepen hebben allemaal zitplaatsen binnen maar ook een buitendek. Wij reserveren voor onze passagiers geen specifieke plek binnen of buiten. Als u bij goed weer dus graag buiten wilt zitten dient u dus vroeg in te schepen.

Is er buiten de getoonde extra’s ook nog andere catering aan boord?

Ja, bekijk onze kleine kaart voor meer mogelijkheden tijdens de tocht.

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Sluiten