Historische vaarroute door ’t Bassin

Wij laten u oude tijden herleven door u mee te nemen op deze 2 uur durende boeiende tocht door de historische binnenhaven ’t Bassin (uit 1826).

Wij vertrekken vanaf onze aanlegsteiger richting de sluis van Bosscherveld waar de boot ca. 3 meter omlaag wordt geschut naar de Zuid-Willemsvaart. Vervolgens passeren wij het onlangs prachtig gerestaureerde sluisje 19 en varen door een tunnel, die onderdeel uitmaakte van de voormalige vestingwerken van Maastricht. Daarna varen wij de binnenhaven ’t Bassin binnen en hebben de gasten een prachtig zicht op de oude kadekelders waar vroeger de schepen hun vracht losten. Nu zijn er winkeltjes en restaurants in gevestigd. Via sluis 20 komen wij weer op de Maas terecht en varen terug naar onze aanlegsteigers.

Van dinsdag 11 oktober t/m zondag 31 oktober kunnen wij niet de sluis van Bosscherveld passeren. In deze periode varen we de Historische Vaarroute volgens een andere route. 

De afvaarten van 10.30 uur en 13.15 uur varen via sluis 20 de binnenhaven binnen om vervolgens via de tunnel bij sluis 19 te komen waar we geschut worden. Via de Zuid-Willemsvaart varen we tot aan de sluis van Bosscherveld om vervolgens de zelfde weg terug te varen.

De afvaart van 15.45 uur vaart via sluis 20 de binnenhaven binnen om vervolgens via sluis 20 weer terug te keren op de Maas en daarna een mooie route over de Maas te varen.

COMBI-ARRANGEMENTEN

Boottocht inclusief koffie en Limburgse vlaai*
Volwassenen € 
Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 

Boottocht inclusief een lichte lunch*
2 zachte broodjes (1x ham en 1x kaas), een koffiebroodje en een kop koffie of thee

Volwassenen € 
Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 

*Vooraf reserveren is noodzakelijk

Reserveren voor deze boottocht is noodzakelijk, klik in het vaarschema op de gewenste tijd.

Vaarschema

Za 02 apr '22

Prijzen

Volwassenen € 17,25
Kinderen (van 4 t/m 12 jaar) € 10.00
Reserveer uw boottocht

Uw gegevensInschrijven nieuwsbrief