Rondvaart & Grottenbezoek

Duur van tocht: 3 uur
Inschepen vanaf: 20 minuten voor vertrek
Volwassenen € 24,75 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 17,25

Combineer de rondvaart op de Maas met een bezoek aan de grotten “Zonneberg”. Na 20 minuten varen gaat u van boord bij de Sint Pietersberg voor een rondleiding in de grotten met een gids. Weg van de massa, geen licht, geen geluid, geen tijdsbesef en geen bereik met je telefoon…Grotten Zonneberg is een uitgestrekt stelsel met ongeveer 80 km aan gangen. Een ervaren gids neemt u mee ondergronds voor een circa 1 uur durende rondleiding. Boeiend voor jong en oud. Na de rondleiding loopt u terug naar de aanlegsteiger aan de voet van de Sint Pietersberg voor het 2e deel van uw boottocht, waarbij de boot telkens 20 minuten over het uur vertrekt.

In verband met een klimmende wandeling naar de grotten is dit programma niet geschikt voor personen die moeilijk ter been zijn. De temperatuur in de grotten is het gehele jaar circa 12 ºC.

 • audioExplicatie in Nederlands

  Tijdens de rondvaart op de Maas is er aan boord een explicatie in Nederlands, Engels en Duits. De rondleiding in de grotten is in het Nederlands. Voor een rondleiding in het Engels dient u de pagina op de Engelse taal te zetten.

 • boatComfortabele zitplaatsen aan boord

  Onze schepen zijn comfortabel ingericht en u bent dan ook altijd verzekerd van een goede zitplaats.

 • crossInclusief diverse highlights van de stad

  De boot vaart natuurlijk langs de mooiste plekjes van de stad, zoals de Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, het Gouvernement en de Sint Pietersberg.

 • crossOndergrondse wandeling in de Sint Pietersberg

  Ontdek met een gids het gangenstelsel Zonneberg. Een ondergrondse tocht door de duisternis; weg van de massa, geen licht, geen geluid, geen tijdsbesef en geen bereik met je telefoon…

Extra's bij je boottocht?

U kunt de extra's toevoegen in de volgende stap van het bestelproces.

Sint Pietersbergarrangement (vanaf 20 personen)Volwassenen € 40,25 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 26,55

Combineer de rondvaart op de Maas & Grottenbezoek met een lunch aan boord. Om voldoende tijd te hebben om te genieten van uw lunch en van het mooie uitzicht vaart u in dit programma een uurtje extra mee. Het totale programma duurt dus 4 uur. De Kapiteinslunch bestaat uit een uitgebreide lunch, met een assortiment broodjes en broodsoorten, jong belegen kaas, brie, ontbijtkoek, diverse vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie en thee wordt naar wens geschonken.

Het Sint Pietersbergarrangement is uitsluitend te reserveren via onze reserveringsafdeling.

Veelgestelde vragen

Is deze tocht geschikt voor rolstoelgebruikers of personen die slecht ter been zijn?

Nee, indien u of iemand in uw gezelschap in een rolstoel zit of slecht ter been is kunt u deze tocht niet boeken. De kade bij onze aanlegsteiger Slavante is uitsluitend via een 13 treden tellende steile trap te bereiken. Daarna volgt er een klimmende wandeling van circa 10 minuten naar het vertrekpunt van de gidsen.

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Nadat u de betaling voldaan heeft ontvangt u de tickets in uw mailbox. Indien u geen tickets ontvangt adviseren wij u eerst uw spambox te raadplegen. Indien u daar ook geen tickets aantreft dient u contact met ons op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel tot 48 uur vooraf kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Mag ik ook afstappen zonder grottenbezoek?

Ja, dat kan. Koop dan een ticket voor onze Rondvaart op de Maas. De boot vertrekt vanaf de Sint Pietersberg telkens 20 minuten over het uur. Vraag aan de bemanning bij het verlaten van de boot hoelaat die dag de laatste boot vertrekt.

Mag de hond mee?

In de grotten zijn honden helaas niet toegestaan.

Zit ik binnen of buiten?

Onze schepen hebben allemaal zitplaatsen binnen maar ook een buitendek. Wij reserveren voor onze passagiers geen specifieke plek binnen of buiten. Als u bij goed weer dus graag buiten wilt zitten dient u dus vroeg in te schepen.

Is er buiten de getoonde extra’s ook nog andere catering aan boord?

Ja, bekijk onze kleine kaart voor meer mogelijkheden tijdens de tocht.

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Sluiten