Rondvaart op de Maas

Duur van tocht: 50 minuten
Inschepen vanaf: 20 minuten voor vertrek
Volwassenen € 14,00 Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 8,00

Leuke boottocht op de Maas, langs het oude centrum van de stad en haar omgeving, richting Belgische grens. Wij passeren onder andere de historische Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, het Bonnefantenmuseum en het Gouvernement. Nabij de Nederlands/Belgische grens, voor de sluis van Ternaaien, keert de boot terug naar het centrum van Maastricht.

  • audioExplicatie in Nederlands, Engels en Duits

    Tijdens de rondvaart op de Maas is er een explicatie in het Nederlands, Engels en Duits.

  • boatComfortabele zitplaatsen aan boord

    Onze schepen zijn comfortabel ingericht en u bent dan ook altijd verzekerd van een goede zitplaats.

  • crossInclusief diverse highlights van de stad

    De boot vaart natuurlijk langs de mooiste plekjes van de stad, zoals de Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, het Gouvernement en de Sint Pietersberg.

Extra's bij je boottocht?

U kunt de extra's toevoegen in de volgende stap van het bestelproces.

Aanvraag rolstoelticket

Zit u of iemand in uw gezelschap in een rolstoel? Wij weten pas 2 weken van tevoren welk schip de Rondvaart op de Maas zal maken. Vraag daarom uw tickets aan via onze reserveringsafdeling.

Kapiteinslunch (vanaf 20 personen)€ 15,50 per persoon

Voor gezelschappen vanaf 20 personen is het mogelijk om de rondvaart op de Maas te combineren met een Kapiteinslunch een uitgebreide lunch, met een assortiment broodjes en broodsoorten, jong belegen kaas, brie, ontbijtkoek, diverse vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie en thee wordt naar wens geschonken. Reserveren is uitsluitend mogelijk via onze reserveringsafdeling.

Rondvaart Plus (gezelschappen vanaf 10 personen)Vanaf € 19,00 per persoon

Het arrangement Rondvaart Plus bestaat uit een rondvaart op de Maas volgens ons lijndienstprogramma, Plus een activiteit in het centrum van Maastricht, zoals een bezoek aan Wijnhuis Thiessen of aan Brouwerij Bosch. Een compleet overzicht van de mogelijkheden treft u hier.

Kinderfeestjes (vanaf 4 kinderen)vanaf € 8,00 per kind

Vier je kinderfeestje aan boord tijdens onze Rondvaart op de Maas. Combineren met wat lekkers aan boord of met een andere leuke locatie in de stad is ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

Heeft u een korting bon/voucher/vaarbon?

Hiervoor neemt u contact op met onze reserveringsafdeling.

Kan ik met de rolstoel aan boord komen?

2 van onze 5 passagiersschepen zijn volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, er is dus ook een invalide toilet aanwezig. Vanwege ons uitgebreide vaarprogramma is het niet altijd mogelijk om een aangepast schip in te zetten. Indien u een boottocht wilt boeken en u of iemand in uw gezelschap zit in een rolstoel dan kan dat uitsluitend via onze reserveringsafdeling.

Hoe ontvang ik mijn tickets?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel tot 48 uur vooraf kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Kan ik annuleren?

Na aankoop van uw ticket kunt u niet meer annuleren en is er ook geen restitutie meer mogelijk van tickets die u niet gaat gebruiken. U kunt uw ticket wel kosteloos omzetten naar een andere datum. Hiervoor neemt u contact met ons op onze reserveringsafdeling.

Hoe kom ik bij de Rederij?

De aanlegsteigers en het ticketoffice zijn gelegen aan de Maaspromenade 58, midden in het centrum van Maastricht, tussen de Sint Servaasbrug en de Wilhelminabrug. De City-Tour door Maastricht, die verzorgd wordt door onze Amerikaanse schoolbus, vertrekt ook vanaf deze locatie. De Maaspromenade is een wandelgebied en is grote delen van de dag niet toegankelijk voor auto’s (11.00-18.00 uur). Wij adviseren uw auto te parkeren in één van de parkeergarages in de nabije omgeving van de Rederij. Kijk op Maastricht Bereikbaar voor het plannen van uw reis naar onze locatie aan de Maaspromenade 58.

Kan ik passagiers bij de boot afzetten?

De Maaspromenade is een voetgangersgebied en dus niet bereikbaar met de auto, de dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Mosae Forum aan de Maasboulevard 40. Touringcars hebben wel de hele dag de mogelijkheid om gasten af te zetten en weer op te halen. Zij kunnen gebruik maken van de route via Het Bat en Kesselskade. Voor het parkeren van Touringcars verwijzen wij naar de website van Maastricht Bereikbaar

Mag de hond mee?

Tijdens de rondvaart op de Maas mag u de hond, mits aangelijnd, meenemen.

Zit ik binnen of buiten?

Onze schepen hebben allemaal zitplaatsen binnen maar ook een buitendek. Wij reserveren voor onze passagiers geen specifieke plek binnen of buiten. Als u bij goed weer dus graag buiten wilt zitten dient u dus vroeg in te schepen.

Is er buiten de getoonde extra’s ook nog andere catering aan boord?

Ja, bekijk onze kleine kaart voor meer mogelijkheden tijdens de tocht.

Is er de mogelijkheid om een kinderfeestje te houden?

In samenwerking met McDonalds (Wyck) bieden wij een leuk kinderfeestje aan. Het feestje begint bij de aanlegsteigers van Rederij Stiphout. De jarige ontvangt daar een mooie Stiphout-pet en wordt daarna ontvangen aan boord. De boot vertrekt voor een leuke rondvaart van 50 minuten over de Maas. Tijdens de boottocht worden de kinderen uitgenodigd in de stuurhut en indien de drukte op de Maas het toelaat mag de jarige misschien wel een stukje sturen. Bij een goed resultaat reikt de Kapitein een vaarbewijs uit. Na de boottocht lopen jullie over de Sint Servaasbrug naar McDonalds Wyck. Daar krijgen jullie een Happy Meal + frietsaus, een rondleiding door de keuken (als de drukte het toelaat), zelf een ijsje maken en een presentje voor de jarige.

Voor meer informatie of voor reserveringen kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling

Weten jullie een goed restaurant voor een lunch of diner?

Ook op de Maaspromenade ligt het trendy restaurant “Riverside Lounge” waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met Limburgse vlaai, een smaakvolle lunch of een sfeervol diner.

Sluiten